Programe gratuite in limba romana ("localizate")

Urmatoarele programe freeware sunt oferite de Grupul pentru software liber care traduce in limba romana ("localizeaza") cele mai importante si mai populare softuri internationale:

OpenOffice.org, Firefox, Thunderbird, Wordpress,Fedora, OpenSUSE, dar şi alte proiecte sunt traduse în limba română prin intermediu „tradu.softwareliber.ro”. Proiectul „Tradu” folosește „Narro” — o unealtă creată de Alexandru Szasz. Dacă ai o aplicație care este software liber și cauți să o traduci, contactează-ne!

Corector ortograficDicționarele și corectoarele ortografice folosite în programele libere sunt întreținut de câtre Lucian Constantin. Pentru mai multe detații vizitați pagina proiectului rospell.

GnomeLocalizarea proiectului Gnome este coordonată de către Mişu Moldovan folosind uneltele Gnome. Oricine este invitat să se alăture echipei.

KDELocalizarea proiectului KDE este coordonată de către Sergiu Bivol folosind uneltele de localizare KDE. Oricine este invitat să se alăture echipei.

UbuntuEchipa de traduceri Ubuntu este coordonată de Adi Roiban în Launchpad. Dacă ești utilizator Ubuntu, sau doar îți dorești să dai o mână de ajutor, alătură-te!

DebianLocalizarea proiectului Debian este coordonată de către Eddy Petrișor folosind uneltele de localizare Debian. Oricine este invitat să se alăture echipei.

FreeBSDLocalizarea proiectului FreeBSD este realizată prin intermediul proiectului ROFUG. Oricine este invitat să se alăture echipei.

XFCELocalizarea proiectului XFCE este coordonată de către Mișu Moldovan folosind uneltele de localizare XFCE. Oricine este invitat să se alăture echipei.

GNULocalizarea proiectului GNU, este coordonată de către Laurențiu Buzdugan și Adi Roiban folosind uneltele de localizare GNU. Oricine este invitat să se alăture echipei.

WordPressLocalizarea proiectului WordPress, este coordonată de către Stas Sușcov folosind proiectul de localizare WordPress în Română. Oricine este invitat să se alăture echipei.

Mai multe informații puteți găsi pe lista proiectelor de traduceri de pe i18n.ro.

Cum participi?


DiacriticeOricine poate participa, aici nu e nevoie de certificare sau examinări. Un prim pas ar fi înscrierea la lista de discuții „Diacritice”. Lista respectivă are drept scop discutare proiectelor, resurselor și a regulilor folosite la localizări.

Colegii de la i18n.ro au întocmit un „Ghid al traducătorului de software”, acest ghid poate ajuta mult mai ales când faci primii pași. Majoritatea membrilor grupului au folosit anume acest ghid la început.

Resurse


În cazul unor probleme la traduceri, se recomandă consultarea „Glosar”-ului.

Comments

Free Video Software

Tranzit

Old Cities

Popular posts from this blog

Descarca: Dictionarul Explicativ al Limbii Romane - DEX pentru PC

Free Adobe Reader

NetQin Mobile Antivirus